HCPT & IPT

hcpt logoHCPT je udruga iz Ujedinjenog Kraljevstva koja svake godine vodi djecu i mlade s poteškoćama u razvoju na hodočašće u Lourdes. HCPT je osnovao 1956. dr. Michael Strode, koji je začetnik grupnih hodočašća djece s poteškoćama u razvoju.

Iz HCPT udruge se razvila i udruga Hosanna House Trust, koja nudi i odraslima s poteškoćama u razvoju iskustvo hodočašća. Svakog Uskrsa udruga HCPT na hodočašću u Lourdesu okupi više od 1000 djece i mladih s poteškoćama u razvoju iz cijeloga svijeta. Kako biste saznali više o HCPT udruzi, posjetite njihovu web stranicu.

 

The Irish Pilgrimage Trust je udruga koja je nastala iz HCPT udruge. 1971. godine, irska grupa je prvi put putovala samostalno, a Anthea O’ Grady je postala jedno od zaštitnih lica udruge. Tijekom godina udruga The Irish Pilgrimage Trust se sve više širila po Irskoj, ali i internacionalno. Od 1996. godine The Irish Pilgrimage Trust pomaže grupama iz cijelog svijeta da se priključe hodočašću u Lourdesu, a jedna od grupa kojoj su pomogli je i udruga DUH. Više o irskoj udruzi možete pronaći na njihovoj web stranici.