Our mission and vision

Vision

To see disadvantaged young people and those with disabilities treated as active and equal members of the community in which they live. In cooperation with our international family we aim to enrich the lives of our young people through a pilgrimage to Lourdes and activities in Croatia.

Mission

  • To spread awareness of the potential, abilities and rights of disadvantaged young people and those with disabilities
  • To promote volunteering and to educate volunteers in working with disadvantaged young people and those with disabilities.
  • To encourage charity within society.
  • To gather donations and organise a pilgrimage to Lourdes every year at Easter.
  • To organise fun and educational activities for these young people in their own towns.
  • To cooperate with related associations and organisations.
MORE ABOUT US

“There are no words to describe my journey other than – beautiful.
Of course, it was not easy for my mum and dad to leave me with people they did not know a long time. For days I secretly listened to my parent’s conversations: ‘How will our girl be without us, and we without her?’ I had never been apart from them; we always went together on trips.
Eventually the day came when we all got to meet up, with whom we now call “Our friends from DUH”. I watched my mums face for a while at the first meeting, and then I knew it was going to be. Yippee, I will travel with these wonderful people and on a plane as well!
And so it was – I went with my friends, both small and large!
My parents were so happy because they knew that I was with people who really care. They didn’t have to worry that I would eat or drink, or be dressed in pajamas or even listen to a bedtime story. They knew I would be protected like a snowflake in your palm, and that’s how it was!
Our journey together will never fade because it was unforgettable, and there was so much love, happiness, singing and beautiful friendships.”

Marija (12 years)

Become a “DUH Good Spirit”!

Dječja Udruga Hrabrost (Children’s Organization of Courage) in numbers

0
Number of cities in which we operate - Zagreb and Varazdin
0
The number of our active volunteers
0
Number of children who travel to Lourdes every year
0
Number of schools we work with
0
Total number of participants from around the world on our pilgrimage to Lourdes each year

Dojmovi drugih o nama

Citati

Roditelji, vaša djeca će se vratiti s nevjerojatnim iskustvom.

Matko (15 god)

Našim dragim donatorima bi se zahvalila i poručila da i dalje pomažu, jer bez njih se ne bi moglo održati ovakvo jedno prekrasno putovanje. Svaka vaša kuna je dragocjena, jer unosi toliko radosti i zadovoljstva na lica naše djece.

Matejeva mama

Ovo naše zajedničko putovanje nikad neću zaboraviti jer je nezaboravno i bilo je puno ljubavi, sreće, pjesme i predivnog druženja.

Marija (12 godina)

To je bilo jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Nadam se da će sva djeca imati priliku otputovati u Lurd. To putovanje svakog čovjeka promijeni u duši, jer se zamisliš u vezi svog života. Cijenim to što su mi dali priliku da otputujem s njima i da upoznam ljude iz drugih zemalja. Nadam se da ću i ja jednoga dana biti volonter i pomagati djeci i mladima na budućim putovanjima u Lurd.

Josipa (14 god)

Sva su djeca rekla da im je putovanje jedno od najljepših životnih iskustva, da im je bilo predivno, a rado bi i ponovili. Primjećeno je da se djeca vrate drukčija, djeluju zrelije, samosvjesnije, s većim samopouzdanjem znanjem.

Jasenka Lovrić, prof. pedagog, Centar Prekrižje

Putovanje u Lurd je nešto najljepše što čovjek može doživjeti. Jednostavno ne mogu to riječima opisati... Bilo je prekrasno.

Igor (11 god)

Iskustvo boravka u Lurdu u mome je djetetu pojačalo osjećaj sigurnosti i prihvaćenosti, te želju da bi nekad i samo rado bilo u ulozi volontera i pomagalo drugima.

Filipova mama

Mislim da je pravo čudo, tj. Djelo Božje da udruga uspijeva skupiti potrebna sredstva za putovanje u Lurd. Također je neobično i to da volonteri sami sebi plaćaju dio puta. Neobično, pohvalno i izuzetno!

Anina mama